Bedrijfsinformatie

Geschiedenis
Dick en Ginie Zijlstra startten in 1965 in Nieuw Weerdinge schildersbedrijf Dick Zijlstra Meesterschilders BV. Het groeide al snel uit tot een goedlopend bedrijf, waarna het in 1983 verhuisde naar Ter Apel. De term ‘meesterschilder’ komt voort uit de tijd dat Dick Zijlstra tot schilder werd opgeleid. Haalde je tijdens de opleiding voor alle vakken een zeven of hoger, dan mocht je jezelf Meesterschilder noemen. Inmiddels heeft zoon Ton Zijlstra de leiding overgenomen van zijn ouders. Hij volgde net als zijn vader de opleiding tot schilder.

Medewerkers
Het bedrijf telt momenteel 25 medewerkers; een goede mix van zeer ervaren oudgedienden en jonge, enthousiaste schilders. Wij zijn, in tegenstelling tot veel andere schildersbedrijven, zowel in de zomer als in de winter aan het werk. Dit vergt wat planning, maar het pakt voor de medewerkers en het bedrijf goed uit.

Allround schildersbedrijf
Dick Zijlstra Meesterschilders BV is een allround schildersbedrijf. We richten ons naast schilderprojecten ook op het plaatsen van glas, reparaties van houtrot, glasweefsel plakken en behangwerk. Ook voeren we regelmatig renovatieprojecten uit. Hierbij gebruiken we handgemengde kleuren, waardoor de originele kleuren van panden zoveel mogelijk worden behouden. Ook beschikken we over de kennis van ambachtelijke technieken zoals bladgoud verwerken, marmeren en glas-in-loodherstel.